Πώς να διώξετε από πάνω σας το βάρος της μετακόμισης
7 May

Πώς να διώξετε από πάνω σας το βάρος της μετακόμισης

  • By: admin
  • Mετακόμιση
  • Comments Off on Πώς να διώξετε από πάνω σας το βάρος της μετακόμισης

Η μετακόμιση σε ένα καινούργιο σπίτι εκτός από πολύ δουλειά, απαιτεί οργάνωση και φυσικά κάποιο κόστος. Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες συμβουλές οι οποίες αποτελούν τα στάδια της οργάνωσης για την μετακόμιση.

Αποφασίσατε να μετακομίσετε; Τότε μεγάλη ταλαιπωρία σας περιμένει, ειδικά εάν πρέπει να μετακομίσετε τα πράγματα ενός ολόκληρου νοικοκυριού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ρητό του λαού «Εάν δεν παντρέψεις και εάν δεν μετακομίσεις, τότε δεν γνωρίζεις τι πάει να πει έξοδο και ταλαιπωρία».
Οι συμβουλές που παραθέτουμε παρακάτω ευελπιστούμε να φάνουν χρήσιμες.

Κάντε ένα ξεκαθάρισμα
Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βρείτε ποια αντικείμενα ή προσωπικά σας αντικείμενα δεν χρειάζεστε. Δεν είναι ανάγκη να πάρετε τα πάντα στο νέο σας σπίτι. Ότι δεν είναι απαραίτητο αφήστε το πίσω…

Πηγαίνετε στο νέο σας σπίτι με την πρώτη ευκαιρία
Εάν ο νέος χώρος είναι έτοιμος, τότε εκμεταλλευτείτε τον τώρα. Μεταφέρετε μόνοι σας τα πολύ μικρά αντικείμενα και αφήστε τα άλλα, τα πιο βαριά, στους ειδικούς της μεταφορικής.
Εφόσον έχετε καθαρίσει το νέο σας σπίτι μπορείτε μόνοι σας να πάτε εκεί τα ρούχα σας και να τα φυλάξετε στις ντουλάπες. Μπορείτε να μεταφέρετε μόνοι σας τα πολύ προσωπικά σας αντικείμενα τα οποία δεν θέλετε να δει ή να ακουμπήσει κανείς.

Εν συνεχεία αναζητήστε έναν αξιόπιστο και έμπειρο μεταφορέα. Υπάρχουν μεταφορείς που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για να δουν τα αντικείμενα προς μετακόμιση, ενώ άλλοι που αρκούνται σε ότι τους δηλώσετε στην τηλεφωνική σας επικοινωνία. Είναι καλό να απευθυνθείτε στην μεταφορική και να λάβετε την προσφορά δεκαπέντε ημέρες πιο πριν από την μετακόμιση. Όσο πιο λίγα μεταφέρετε, τόσο πιο χαμηλό θα είναι και το κόστος.

Οι κούτες
Σίγουρα χρειάζεστε αρκετές κούτες. Προμηθευθείτε κούτες που να είναι μεσαίου μεγέθους και καλής ποιότητας, ώστε να αντέξουν στο κουβάλημα. Κούτες όμως μπορεί να σας δώσει η μεταφορική εταιρεία και να αναλάβει αυτή το αμπαλάρισμα.

Η μετακόμιση επειδή αποτελεί μια δύσκολη διαδικασία θα ήταν καλό να πραγματοποιείται από λίγους, για αυτό μακριά τα παιδιά.

Πριν την μετακόμιση
Θα πρέπει να έχετε μαζέψει τα πάντα, ενώ θα πρέπει να έχετε ανακοινώσει στην νέα σας και την παλιά σας γειτονιά για την μετακόμιση, ώστε να μην ενοχληθούν από τη φασαρία ή να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα.

Την κρίσιμη ημέρα
Το πρωί έφτασε, οι άνθρωποι της μεταφορικής σας χτύπησαν το κουδούνι και εσείς βλέπετε τα πράγματα σας να αιωρούνται. Σας πιάνει ένας πανικός και μια ταχυκαρδία. Το δύσκολο είναι το μετά, καθώς το νέο σας σπίτι θα μοιάζει σαν να έχει βαρβαρισθεί.

Μην σας πιάνει πανικός ξεκινήστε να τακτοποιείτε ένα – ένα τα δωμάτια και κυρίως φωνάξτε ηλεκτρολόγο για να σας συνδέσει την κουζίνα. Μέχρι τα μεσάνυχτα το νέο σας σπίτι θα πρέπει να είναι έτοιμο!

Χρυσός Μεταφορική © All Rights Reserved.2020

Powered by Hellas Web