Μετακόμιση σπιτιού μαζί με τα κατοικίδια ζώα σας
12 May

Μετακόμιση σπιτιού μαζί με τα κατοικίδια ζώα σας

Μια μετακόμιση σε άλλο σπίτι, αποτελεί την μετάβαση της οικογένειας σας από ένα μέρος σε ένα άλλο. Στην οικογένεια σας, ανήκουν φυσικά και τα αγαπημένα σας κατοικίδια ζώα, τα οποία τυγχάνουν ιδικής μεταχείρισης κατά την μεταφορά τους. Είτε το κατοικίδιο σας είναι σκύλος, γάτα ή παπαγαλάκια, θα πρέπει να φτάσουν στο νέο τους σπίτι με ασφάλεια και δίχως ταλαιπωρία.

 

Τι θα πρέπει να έχετε κατά νου πριν την μετακόμιση σας μαζί με το κατοικίδιο ζώο σας;

Αρχικά, δεν θα πρέπει να αλλάξει η καθημερινή ρουτίνα του ζώου σας, δηλαδή θα πρέπει να πάει την πρωινή του βόλτα και να φάει το πρωινό του γεύμα. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, όσο μακριά και εάν είναι αυτό, θα πρέπει το ζώο να τρώει μόνο το φαγητό που έχει συνηθίσει να γεύεται. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων, πολλές φόρες κάνουν ένα τραγικό λάθος. Όταν πηγαίνουν σε κάποιο ταξίδι λόγω της έντασης και της αλλαγής της ρουτίνας, δίνουν στο κατοικίδιο άλλο φαγητό. Αυτό φυσικά του προκαλεί πολλές φορές εντερικά προβλήματα, όπως διάρροια.

Πριν λοιπόν μπείτε στην διαδικασία της μετακόμισης, επίσης, θα πρέπει να έχετε ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας του σκύλου και να έχετε αγοράσει έναν πολύ άνετο μεταφορέα. Θα πρέπει επίσης να έχετε ετοιμάσει μια τσάντα με το καθιερωμένο φαγητό του, τα φάρμακα του, νερό και ότι άλλο είναι απαραίτητο για το κατοικίδιο σας. Τέλος, εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, η πτήση θα πρέπει να είναι απευθείας.

 

Το κατοικίδιο μεταφέρεται πιο εύκολα και είναι πιο χαρούμενο, καθώς βρίσκεται με την οικογένεια του, στο αυτοκίνητο. Το άγχος του ζώου, μειώνεται κατά αυτό τον τρόπο και δεν αναστατώνεται.
Κατά την μετακίνηση με το αυτοκίνητο, το σκυλί, θα πρέπει να διαθέτει ιμάντα συγκράτησης. Ποτέ μην αφήσετε μόνο του το κατοικίδιο σας, εντός του αυτοκινήτου. Αυτό θα πρέπει να διαθέτει κλιματισμό, ιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τέλος, θα πρέπει να κάνετε συχνά στάσεις, ώστε να ανακουφίζεται το αγαπημένο σας ζωάκι.

 

Εάν πάλι έχετε αποφασίσει πως το κατοικίδιο σας, θα μεταφερθεί καλύτερα με υπηρεσία μεταφοράς ζώων, τότε η δαπάνη αξίζει τον κόπο και αυτό διότι ο “φίλος σας¨ μεταφέρεται από άτομα που γνωρίζουν τα σχετικά με την μετακόμιση ζώων.

Χρυσός Μεταφορική © All Rights Reserved.2024

Powered by Hellas Web