Πώς να μεταφέρεις τα εύθραυστα αντικείμενα κατά την μετακόμιση;
27 Apr

Πώς να μεταφέρεις τα εύθραυστα αντικείμενα κατά την μετακόμιση;

  • By: admin
  • Mετακόμιση
  • Comments Off on Πώς να μεταφέρεις τα εύθραυστα αντικείμενα κατά την μετακόμιση;

Ετοιμάζεσαι να μετακομίσεις και έχεις άγχος για το πώς θα πρέπει να πακετάρεις τα αντικείμενα και ειδικά τα εύθραυστα; Αναρωτιέσαι εάν τα αγαπημένα σου βάζα, τα πιάτα και τα ποτήρια σου, αντέξουν κατά την διάρκεια της μετακόμισης; Εάν ναι, μπορείς παρακάτω να διαβάσεις ορισμένες συμβουλές για το πώς να μεταφέρεις σωστά τα εύθραυστα αντικείμενα…

Τα εύθραυστα αντικείμενα θα πρέπει να πακεταριστούν με έναν ξεχωριστό από τα άλλα αντικείμενα, τρόπο. Θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να αμπαλάρεις σωστά τα αντικείμενα αυτά, και ειδικά τα πιο αγαπημένα σου εύθραυστα αντικείμενα. Όσο πιο σωστά είναι αμπαλαρισμένα, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η μεταφορά τους.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να προμηθευτείς από την αγορά ένα ρολό από μεγάλες φυσαλίδες και άλλο ένα με μικρές φυσαλίδες. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις και μονωτική ταινία για να μπορέσεις να τυλίξεις τα αντικείμενα αυτά. Επίσης, θα πρέπει να αγοράσεις ειδικές κούτες στις οποίες θα βάλεις τα εύθραυστα αντικείμενα, ενώ θα πρέπει να υπάρχει ένα κενό ανάμεσα τους γύρω στα 5 εκατοστά, ώστε εκεί να βάλεις φιστίκια αφρού. Τα αντικείμενα με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορούν να κουνηθούν μέσα στις κούτες κατά την μετακόμιση.

Εάν πάλι δεν θες να ξοδέψεις αρκετό χρόνο στο πακετάρισμα, τότε μπορείς να προμηθευθείς ένα ρολό από φυσαλίδες ή κάποιες εφημερίδες. Μπορείς με τις φυσαλίδες να ντύσεις όλα σου τα αντικείμενα, ενώ να εφαρμόσεις κομμάτια από εφημερίδα ανάμεσα στα πιάτα.

Υπάρχει φυσικά και μια άλλη εναλλακτική, στην οποία εσύ δεν θα μπεις καν στη διαδικασία του αμπαλάζ. Οι μεταφορικές εταιρίες αναλαμβάνουν αυτές να συσκευάσουν τα αντικείμενα με κάποιο επιπλέον κόστος. Το αμπαλάρισμα τους προσφέρει την μέγιστη ασφάλεια μεταφοράς των εύθραυστων αντικειμένων.

Η διαδικασία αλλαγής ονόματος της ΔΕΗ – Δικαιολογητικά

Εφόσον έχεις βρει το νέο σπίτι στο οποίο θα μετακομίσεις, σίγουρα έχει φθάσει η στιγμή που θα πρέπει να αλλάξεις το όνομα στο οποίο θα εκδίδεται από εδώ και στο εξής ο λογαριασμός της ΔΕΗ. Ο λογαριασμός θα πρέπει να έρχεται στο όνομα σου, αφού εσύ πλέον θα κατοικείς εκεί.

Παρακάτω σου παραθέτουμε όλη την διαδικασία αλλαγής ονόματος της ΔΕΗ, σε περίπτωση μετακόμισης.

Αρχικά θα πρέπει να γίνει γνωστό στην υπηρεσία της ΔΕΗ πως στο εκάστοτε σπίτι θα κατοικεί κάποιος άλλος και όχι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης. Για αυτό θα πρέπει να συλλέξεις κάποια δικαιολογητικά που θα αναφέρουμε παρακάτω και θα τα προσκομίσεις στην υπηρεσία.

Έκδοση πιστοποιητικού από τον ηλεκτρολόγο

Θα πρέπει να ελέγξεις εάν είναι ενεργό το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου. Αυτό ανανεώνεται ανά 14 χρόνια. Σκοπός του είναι να εξεταστεί κατά πόσο οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτηρίου είναι σε καλή κατάσταση για χρήση. Αρκεί το χαρτί που ήδη διαθέτεις για το σπίτι που θα νοικιάσεις. Δεν χρειάζεται να βγάλεις νέο στο όνομα σου.

Αντίγραφο της ταυτότητας σου

Θα πρέπει να προσκομίσεις στην υπηρεσία της ΔΕΗ και φωτοτυπία της ταυτότητας σου ή του διαβατηρίου σου, ώστε να γίνει ταυτοποίησή.

Ο αριθμός παροχής ρεύματος του ακινήτου

Θα πρέπει να είσαι γνώστης του αριθμού παροχής ρεύματος του ακινήτου, καθώς μαζί με τα παραπάνω δυο δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομίσεις και έναν παλιό λογαριασμό της ΔΕΗ του σπιτιου αυτού.

Το ΑΦΜ σου

Θα πρέπει να προσκομίσεις μια βεβαίωση απόδοσης του ΑΦΜ σου. Μπορείς μάλιστα να προσκομίσεις το εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού εκεί αναγράφονται τα στοιχεία σου μαζί με το ΑΦΜ σου.

Αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου

Εφόσον έχεις νοικιάσει το σπίτι, θα πρέπει να προσκομίσεις και το αντίγραφο μισθωτηρίου που έχεις υπογράψει μαζί με τον ιδιοκτήτη της οικίας αυτής.

2022 Χρυσός Μεταφορική, Κατασκευή ιστοσελίδων: Hellas Web