Μήπως έχετε πάρει την απόφαση να μετακομίσετε σε νέο σπίτι και αναζητάτε το κόστος που θα σας χρεώσει μια μεταφορικη εταιρεία για την μετακόμιση αυτή; Αν, ναι, τότε αξίζει να διαβάσετε το άρθρο που ακολουθεί, καθώς αναλύονται τα πάντα σχετικά με το κόστος της μετακόμισης.

Αρχικά το κόστος της μεταφορικής εταιρείας θα σας κάνει να αποφασίσετε πολλά πράγματα σχετικά με την μετακόμιση σας. Καλό είναι να τηλεφωνήσετε σε πολλές μεταφορικές εταιρείες για να έχετε μια ιδέα σχετικά με το μέσο όρο. Καλό είναι να γνωρίζετε πολύ πριν κλείσετε οριστικά την συμφωνία με την εταιρεία, το πόσο θα πληρώσετε στο τέλος και εάν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.

Το κόστος πολλές φορές σας βάζει σε σκέψεις. Μήπως να κάνω μόνος μου την μετακόμιση με το αυτοκίνητο μου και έναν φίλο που διαθέτει φορτηγό ή να εμπιστευθώ την μεταφορική εταιρεία; Θα πρέπει να έχετε κατά νου πως το κόστος εξαρτάται από την απόσταση. Άλλο το κόστος μεταφοράς των αντικειμένων σας σε άλλο νομό και άλλο το κόστος για μετακόμιση σε λίγα μόλις χιλιόμετρα.

Εάν έχετε σκοπό να μετακομίσετε στην άλλη γωνιά της χώρας, θα χρειαστείτε σαφέστατα τις υπηρεσίες μιας μεταφορικής εταιρείας. Αυτή θα φροντίσει για την μεταφορά όλων των αγαπημένων σας αντικειμένων. Επίσης, εάν έχετε πολλά και βαριά αντικείμενα, σίγουρα δεν θα μπορέσετε να κάνετε μόνοι σας την μετακόμιση. Ακόμα και τα αντικείμενα αυτά, θα πρέπει να μεταφερθούν με ιδιαίτερη προσοχή που μόνο οι επαγγελματίες μεταφορείς γνωρίζουν τον τρόπο. Θα θέλατε εσείς να καταστρέψετε το αγαπημένο σας πιάνο κατά την μετακόμιση; Φυσικά και όχι! Τότε εμπιστευθείτε την μεταφορική εταιρεία.

Πόσο κοστίζει τελικά μια μετακόμιση;
Πολλές εταιρείες χρεώνουν με την ώρα, εφόσον η μετακόμιση γίνεται τοπικά. Η εργασία δυο ανδρών μαζί με το φορτηγό, θα σας κοστίσει περίπου 100 ευρώ την ώρα. Η εργασία, χωρίς το φορτηγό, θα σας κοστίσει περίπου το μισό.
Φυσικά όμως ακόμα και το ένα Ευρώ παίζει σημαντικό ρόλο, ανεξάρτητα εάν η μετακόμιση γίνει σε μικρή χιλιομετρική απόσταση ή σε πολύ μεγαλύτερη. Σίγουρα η εταιρεία θα σας προκαθορίσει την τιμή, αλλά συνήθως όλα χρεώνονται με την ώρα.

Μπορείτε μάλιστα να διαπραγματευτείτε την τιμή εφόσον η μετακόμιση αποτελέσει πραγματικά, ένα μεγάλο ταξίδι, για όλους. Θα πρέπει, επίσης, να μάθετε εάν τα υλικά συσκευασίας χρεώνονται και εάν ναι, πόσο;

Αναλυτικότερα, η μετακόμιση από ένα μικρό διαμέρισμα, κοστίζει 150 με 200 Ευρώ το τρίωρο. Θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία μετακόμισης, για να δώσετε αυτά τα χρήματα.
Η μετακόμιση από ένα μικρό διαμέρισμα ή ένα σπίτι δυο υπνοδωματίων χρειάζεται περισσότερο χρόνο προετοιμασίας και μεταφοράς από τους μεταφορείς και το κόστος κυμαίνεται στα 400 Ευρώ. Οι εργασίες όμως θα πρέπει να έχουν τελειώσει μέσα στο 4ωρο. Εάν το σπίτι σας πάλι είναι αρκετά πιο μεγάλο, το κόστος της μετακόμισης μπορεί να αγγίξει τα 1000 Ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί πως κάθε νέος μεταφορέας που μπορεί να ζητήσετε κοστίζει 25 Ευρώ παραπάνω, ανά ώρα. Μπορείτε, επίσης, να δεχτείτε την προσφορά που θα σας κανει η μεταφορική εταιρεία για το αμπαλάρισμα των αντικειμένων από τους μεταφορείς. Έτσι, δεν θα κληθείτε να αγοράσετε εσείς τα υλικά.

Όσον αφορά το φορτηγό, ορισμένες εταιρείες, είτε διαθέτουν δικό τους ή θα πρέπει να νοικιάσετε εσείς το φορτηγό. Το δεύτερο φυσικά είναι κάπως σπάνιο, καθώς πλέον όλες οι μεταφορικές εταιρείες διαθέτουν δικό τους στόλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως το βάρος των αντικειμένων παίζει σημαντικό ρόλο. Θα πρέπει να πάρετε μαζί σας μόνο όσα πραγματικά χρειάζεστε. Γιατί να πληρώσετε για κάτι το οποίο δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ στο νέο σας σπίτι;

Οι υπηρεσίες που σας προσφέρουν οι εταιρείες μεταφορικής περιλαμβάνουν. Το λύσιμο των επίπλων, το αμπαλάρισμα, την φόρτωση και εκφόρτωση των αντικειμένων, την χρήση ανυψωτικού μηχανήματος, ακόμα και την αποθήκευση των αντικειμένων σε δικό τους χώρο.

Θέλετε να μειώσετε το κόστος της μετακόμισης;
Εάν πάλι έχετε αποφασίσει πως θα κάνετε και εσείς πράγματα για να μειώσετε το τελικό κόστος που θα σας ζητήσει η μεταφορική εταιρεία, τότε μπορείτε να κάνετε εσείς το αμπαλάρισμα. Μπορείτε μάλιστα να αποκτήσετε εντελώς δωρεάν τις κούτες από κάποιο supermarket μετά από συνεννόηση μαζί τους. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε καταστήματα που εμπορεύονται υλικά αποθήκευσης και να προμηθευθείτε όλα τα απαραίτητα.

 

Μερικοί από τους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος μια μετακόμισης είναι οι παρακάτω:

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας ενημερώσετε για τις διευκολύνσεις που χρειάζεστε.

Το σίγουρο είναι πως θα ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε ανάγκη σας!

2022 Χρυσός Μεταφορική, Κατασκευή ιστοσελίδων: Hellas Web